Wall Street: Nasdaq sluit op laagste punt dit jaar

(tijd-nieuwslijn/betten beursmedia news) - Op Wall Street zijn de belangrijkste indices donderdag fors lager de dag uitgegaan. Een adviesverlaging van Intel door Merrill Lynch leidde de daling van de Nasdaq in. Politieke onzekerheid en zorgen over bedrijfswinsten wogen daarnaast op het sentiment in New York.

De Dow Jones-index sloot 172,16 punten (1,8%) lager op 9.624,64 terwijl de S&P 20,75 punten verloor tot 1.029,15, een min van 2,0%. De Nasdaq ging 40,38 punten lager de dag uit op 1.554,88, een verlies van 2,5%. De tienjarige Amerikaanse T-bond noteerde 15/32 hoger op 99-05/32 bij een yield van 4,98. Voor de euro werd USD 0,9446 betaald, tegen USD 0,9389op woensdag. Daarmee heeft de Amerikaanse munt het laagste punt in achttien maanden bereikt.

Binnen de Dow Jones sloten 27 fondsen lager en drie hoger. AT&T won 0,9%, Microsoft sloot 0,5% hoger en McDonalds kreeg er 0,03% bij. Intel was de grootste daler met een min van 4,2%. Merck & Co en Home Depot leverden respectievelijk 3,8% en 3,6% in. Volgens een analist van Prudential ishet mogelijk dat een nieuw label voor het medicijn Zocor de verkoop kan vertragen. Op het label worden de bijwerkingen van Zocor duidelijk vermeld.

Intel moest lager na een adviesverlaging van Merrill Lynch. Analisten van het effectenhuis verlaagden het advies voor de chipproducent van strong buy naar neutral. Volgens hen is het aandeel alles behalve goedkoop. De adviezen voor Linear Technology, Semtech, Texas Instruments en Triquint werden eveneens verlaagd naar neutral, op basis van de hoge waarderingen van de aandelen. Het aandeel Intel verloor 4,2% tot USD 27,00.

De Philadelphia Semiconductor Index leverde 3,1% in tot 453,56 en kende zestien dalers en een stijger. Positief nieuws uit de sector kwam er van National Semiconductor. Het bedrijf rapporteerde een operationele winst per aandeel over het fiscale vierde kwartaal van drie dollarcent, waar analisten waren uitgegaan van een verlies van acht cent. Het aandeel was de enige stijger met een plus van 0,7% tot USD 30,88.

Het aandeel Tyco bleef ook vandaag onder druk staan. Werd maandag bekend dat CEO D. Kozlowski van het concern is ontslagen na aantijgingen van belastingontduiking, vandaag blijkt dat justitie ook een onderzoek is gestart naar het gebruik van bedrijfsfondsen door de voormalige CEO. Kozlowski zou met het geld van Tyco een appartement van USD 18 miljoen en kunstwerken hebben gekocht. Tyco zakte met 15,6% naar USD 14,60.

Telecombedrijf AT&T heeft 200 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven tegen een totale opbrengst van tenminste USD 2,25 miljard. Het bedrijf wil de opbrengst gebruiken voor de koop van het resterende belang in haar Canadese dochter AT&T Canada. AT&T houdt op dit moment 34% van de aandelen van AT&T Canada. Het aandeel won 0,9% tot USD 11,75.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud