Wall Street: Onderzoek weegt zwaarder dan cijfers bij Goldman

Dankzij een lichte klim van de olieprijzen en enkele beter dan verwachte bedrijfsresultaten zijn de beurzen in New York dinsdag voor de tweede dag op rij hoger gesloten. Onder meer Harley-Davidson en Marshall & Ilsley kwamen sterk voor de dag. Voor computerbedrijf IBM?gold het omgekeerde, net als voor Goldman Sachs, al was dat meer te wijten aan het fraude-onderzoek.

(tijd) - De Dow Jones sloot 0,2 procent ?hoger op11.117,06 punten. De Nasdaq won 0,8 procent tot 2.500,31 punten en ook de breed samengestelde S&P500 deed er 0,8 procent bij tot 1.207,17 punten.

Een van de sterkste stijgers binnen de Dow was de oliereus ExxonMobil. Het aandeel reageerde positief op een klim van de olieprijzen en sloot met een winst van 1,1 procent tot 68,97 dollar.

Aan de andere kant van de tabel moest IBM 1,9 procent in het rood tot 129,69 dollar. De IT-reus rapporteerde een winst die 13 procent hoger was dan werd verwacht, maar het aantal binnengehaalde contracten vertoonde een daling en dat valt beleggers tegen.

Buiten de Dow Jones was Harley Davidson een van de meest uitgesproken positieve uitschieters. De motorenbouwer boekte 29 dollarcent winst per aandeel, een pak beter dan de 24 cent die analisten hadden verwacht.

Marshal & Ilsley, de grootste bank van de staat Wisconsin, spurtte zelfs 10,7 procent hoger tot 9,31 dollar. De bank boekte een veel kleiner verlies dan verwacht in het eerste kwartaal en sprak van betere vooruitzichten.

Een prominente rol was andermaal weggelegd voor Goldman Sachs. De fel gecontesteerde bank verdubbelde de nettowinst en overtrof de verwachtingen van analisten. De winst bedroeg 3,3 miljard dollar. De bank heeft echter nog wel te maken met fraudebeschuldigingen. Na de beschuldigingen vorige week van de SEC, krijgt Goldman Sachs ook de wind van voren in Groot-Brittannië. De Britse regulerende instantie voor financiele instellingen, de Financial Services Authority (FSA), kondigde aan eveneens een onderzoek te starten. Het aandeel sloot 2,1 procent lager op 159,98 dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud