Wall Street overwegend hoger in middaghandel

(tijd-nieuwslijn/betten) - De Dow en S&P maken vrijdagmiddag vooruitgang, maar de druk blijft op de ketel van de Nasdaq. Vooral de techsector ligt onder vuur. Verder zijn de volumes laag op deze vrijdag in augustus.

Een handelaar denkt dat het nog wel even duurt voor de markt definitief weer een richting opgaat. 'Een gebrek aan slecht nieuws en grote winstwaarschuwingen hebben het vertrouwen van beleggers wel gesterkt. We verwachten dat dergelijk optimisme doorzet wanneer mensen terugkeren van vakantie. De positieve macro-economische data over de VS helpen daar flink aan mee.'

Rond 19.45 uur staat de Dow Jones-index 0,6% hoger op 9.182,20 punten, terwijl de S&P500 0,4% wint op 978,02 punten. De Nasdaq noteert 0,1% in de min op 1.650,35 punten. De dollar plust 0,55% op de euro bij een koers van EUR 0,8838.

Een omzetwaarschuwing van de grafische chipmaker Nvidia (-18,45% tot USD 15,74) laat zijn sporen achter op de Nasdaq. De marges van het bedrijf waren slechter dan verwacht en Nvidia kwam met een matige omzetverwachting voor het derde kwartaal.

Automaker Ford (+0,5% tot USD 10,77) roept 1,6 miljoen Ford Explorers en Mercury Mountaineers terug vanwege problemen met de zittingen en bijna 500.000 andere auto's van hetzelfde type vanwege problemen met de snelheidsmeters.

McDonald's schiet 7% omhoog tot USD 23,60. Investeerders kregen te horen dat de identieke winkelverkopen 4,2% stegen in juli, de derde achtereenvolgende maand van groei. Vooral de verkopen van nieuwe producten droegen bij aan het resultaat.

Tenet Healthcare verlierst 0,6% tot USD 14,48. Het bedrijf zei in een rapport aan de beurswaakhond Securities and Exchange Commission dat de staat Florida een fraudeonderzoek heeft gelast.

Broadcom (-0,2% tot USD 20,51) heeft gezegd dat het chipmaker Intel (-1,75% tot USD 23,57) USD 60 miljoen gaat betalen in een schikking van uitstaande rechtszaken tussen de bedrijven. Broadcom zal een last nemen om de regeling te financieren.

Pixar Animation (+0,7% tot USD 66,00), de maker van 'Finding Nemo', heeft fiscale tweedekwartaalcijfers gepresenteerd die ruim boven verwachting waren. Het bedrijf gaf aan te willen blijven samenwerken met Walt Disney in toekomstige projecten.

General Motors stijgt (+0,5% tot USD 36,88), nadat de president van het Noord-Amerikaanse onderdeel op een autobeurs had aangegeven dat een moeilijk kwartaal de kansen op verdere vergroting van het marktaandeel in 2003 vermindert.

Verizon Communications verliest 0,3% tot USD 35,24. De onderhandelingen tussen de telecomgroep en de vakbonden over een arbeidsovereenkomst stuitten gisteren op problemen in gesprekken over de toekomstige werkgelegenheid.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud