Advertentie

Wall Street rustig lager

(tijd-nieuwslijn/betten) - Op Wall Street zijn de belangrijkste indices dinsdag lager de dag uitgegaan. Volgens een handelaar was er sprake van een rustige handel. Beleggers namen volgens hem even adempauze, na de forse winsten van de afgelopen tijd. De handel moest moest het bovendien stellen zonder veel richtinggevend bedrijvennnieuws.

Ook de dollar moest na een lange winstreeks eindelijk weer iets inleveren tegen de euro. De Amerikaanse munt noteerde bij het slot van Wall Street 0,4% lager op EUR 0,8695.

De Dow Jones-index eindigde 0,2% lager op 9.838,83 punten. De S&P500 verloor 0,5% op 1.053,25 punten en de Nasdaq Composite moest eveneens 0,5% inleveren op 1.957,97 punten.

Van de 30 aandelen uit de Dow Jones-index sloten er acht hoger. Grootste stijger was het aandeel McDonald's, met een winst van 2,8%.

Eastman Kodak won 0,4% op USD 24,31. Het aandeel stond in de belangstelling van beleggers nu blijkt dat de miljardair C. Icahn mogelijk interesse heeft in een belang in het bedrijf. De Federal Trade Commission maakte maandagavond bekend dat het geen bezwaar zal aantekenen tegen een deelname van de investeerder in het bedrijf.

Tyco maakte bekend dat het bedrijf opnieuw gaat herstructureren, waarbij in totaal 7.200 arbeidsplaatsen verloren zullen gaan. In 2004 moet de winst per aandeel van het bedrijf uitkomen op USD 1,42-1,52, waar analisten tot op heden uitgingen van USD 1,52. Over het afgelopen kwartaal werd een verlies van 15 cent per aandeel geboekt. Het aandeel schreef 7% bij op USD 22,50.

General Motors sloot onveranderd op USD 42,90. Het bedrijf wil de productie van auto's in China gaan opvoeren met ruim 50% tussen nu en 2006. Volgend jaar wordt volgens General Motors in China al begonnen met de productie van Cadillacs. Verder liet het bedrijf weten dat de dividenduitkering ondanks de aandelensplitsing rond hetzelfde niveau zal blijven.

Het aandeel Gilette kreeg er dinsdag 5,1% bij op USD 34,15, na de bekendmaking van hoger dan verwachte kwartaalcijfers. De fabrikant van onder meer scheermesjes en batterijen maakte een winst per aandeel bekend van 41 cent, ofwel vijf cent boven verwachting.

Fabrikant van netwerkapparatuur Cisco komt woensdag met kwartaalcijfers. Analisten verwachten een winst per aandeel van 15 cent. Merrill Lynch publiceerde gisterenavond een rapport waarin de analist stelde een 'solide kwartaal' voor Cisco te verwachten. Het aandeel verloor vooruitlopend op de cijfers 0,6% op USD 21,58.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud