Wall Street sluit hoger door hoop op goede resultaten

©Bloomberg

Na een wat moeizame start wist Wall Street woensdag hoger te sluiten. Beleggers kochten financials en technologiewaarden in afwachting van de kwartaalcijfers van Intel en JPMorganChase, die respectievelijk donderdag en vrijdag worden verwacht.

(tijd) - De markten werden ook ondersteund door een gunstig analistenrapport over Merck & Co en de positieve outlook van Kraft Foods.

De impact van het Beige Book was gering. Het Fed-rapport gewaagde van een verdere verbetering van de Amerikaanse economie, al blijft de activiteit laag.

De Dow Jones ging 0,5  procent hoger de dag uit op 10.680,77 punten. De brede S&P500-index steeg 0,8 procent tot 1.145,68 punten en de Nasdaq Compositie ging 1,1 procent vooruit tot 2.307,90 punten.

In de financiële sector won JPMorgan Chase 1,75 procent en Bank of America 1,6 procent. Onder de technologiewaarden won Intel 1,7 procent en sectorgenoot AMD zelfs 5,8 procent.

Farmagroep Merck & Co won 3,7 procent nadat Credit Suisse het advies verhoogde. Volgens het beurshuis biedt de pijplijn opwaarts potentieel, met een verbeterde visibiliteit voor de komende 6 tot 24 maanden.

Google zakte 0,6 procent tot 587,1 dollar. Het internetbedrijf kampt met een grootscheeps hackingoffensief vanuit China tegen Chinese mensenrechtenorganisaties en overweegt het land te verlaten.

KL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud