Wall Street sluit hoger

In New York zijn de belangrijkste graadmeters donderdag hoger gesloten. In de middaghandel werd de weg naar boven ingezet. Tegenvallende macro-economische cijfers werden aan de kant geschoven door nieuws rondom Yahoo en CBS en een duidelijke daling van de olieprijs.

(betten) - Ook uitspraken van Fed-baas Ben Bernanke stutten de stemming. De president van de Amerikaanse centrale bank stelde het vermogen van banken om de afgelopen tijd nieuw kapitaal op te halen bemoedigend te vinden.

Op de slotbel noteerde de toonaangevende Dow Jones-index 0,7% hoger op 12.992,66 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg met 1,1% tot 1.423,57 punten. Schermenbeurs Nasdaq zette een plus neer van 1,5% op 2.533,73 punten.

Op de obligatiemarkt gaat de tienjarige Amerikaanse T-bond 25/32 hoger op 103-13/32, bij een rente van 3,82%. De euro staat dan 0,1% lager ten opzichte van de dollar op USD 1,54619. Op de olietermijnmarkt in New York werd voor een vat ruwe olie USD 124,12 betaald (-0,1%).

Yahoo (+3,1%) staat onder toenemende druk van aandeelhouder Carl Icahn. De investeerder dreigt het bestuur bij het internetbedrijf te vervangen wanneer het de overnamegesprekken met Microsoft niet hervat, zo heeft hij donderdag laten weten.

Verder maakte CBS (-1,9%) bekend dat het CNet Networks koopt voor USD 1,8 miljard, of USD 11,50 per aandeel. CNet Networks sloot 43,1% in de plus.

JC Penney won 4,95%. De retailer heeft in het eerste kwartaal van 2008 een nettowinst behaald van USD 120 miljoen, bijna de helft minder dan de USD 238 miljoen een jaar eerder. Per aandeel daalde de winst van USD 1,04 naar USD 0,54. Analisten gepolst door Thomson gingen uit van een winst per aandeel van USD 0,50.

Verder zakte General Electric 0,5%. De onderneming zou zijn witgoedtak willen verkopen, zo schrijft The Wall Street Journal. Volgens de krant zou de divisie tussen de USD 5 miljard en USD 8 miljard op kunnen leveren.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de industriele productie in april sterker is gedaald dan economen hadden voorzien. Verder steeg het aantal wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de week tot en met 10 mei iets sterker dan verwacht.

Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers zakte in mei verder weg, zo bleek uit cijfers van The National Association of Home Builders (NAHB). De index die de marktverwachting voor verkopen van nieuwe eengezinswoningen meet, viel naar 19. Een maand eerder werd nog een indexcijfer van 20 gemeld.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud