Wall Street terug op het goede pad

Beleggers op Wall Street waren donderdag weer goedgemutst nadat woensdag een reeks van acht opeenvolgende winstsessies werd onderbroken. Nochtans waren er donderdag geen opvallend positieve statistieken of bedrijfscijfers om op te teren.

(tijd) Integendeel, de importprijzen in de VS kenden de sterkste stijging in een jaar tijd. Dat zal de Federal Reserve nog meer tegenhouden om de rente te verlagen.

Kenneth Heebner, een van de grote vastgoedgoeroes in de VS, waarschuwde nog dat de vastgoedprijzen in de VS met 20 procent kunnen dalen.

De Dow Jones sloot 0,55 procent hoger op 12.552,80 punten. De Nasdaq steeg 0,85 procent tot 2.480,32 punten. De S&P 500 Index won 0,6 procent tot 1.447,79 punten.

Pfizer was de grootste stijger binnen de Dow Jones en won 1,6 procent tot 26,46 dollar. Volgens een recente studie gaat de markt van HIV-medicijnen tegen 2015 stijgen tot meer dan 10 miljard dollar. Ook Pfizer heeft een middel in ontwikkeling, dat binnenkort op de markt komt.

Wal-Mart, de grootste detailhandelsgroep ter wereld, zal zijn winstdoelstelling in het eerste kwartaal misschien niet halen. 'Hoewel we de winstverwachting nog altijd kunnen bereiken, zal het gegeven de moeilijke verkoopomstandigheden in april wel een uitdaging zijn', klinkt het. Wal-Mart maakte bekend dat de omzet van zijn winkels die langer dan een jaar open zijn in de vijf weken tot 6 april 2007 in de VS met 4 procent steeg. Voorapril rekent het concern op een daling van de omzet van maximaal 2 procent. Het aandeel bleef stabiel op 47,26 dollar.

Research in Motion, bekend van de Blackberry, zakte 8,2 procent tot 134,07 dollar. De Securities and Exchange Commission (SEC) is een formeel onderzoek gestart in verband met mogelijke onregelmatigheden bij optieregelingen van Research in Motion. Het bedrijf maakte ook kwartaalresultaten bekend en die vielen niet meteen in goede aarde. De omzet van het bedrijf steeg minder dan verwacht. Het bedrijf trekt meer en meer klanten aan maar bestaande klanten stappen minder snel over naar nieuwe modellen dan vroeger. Heel wat analisten raden aan het aandeel te verkopen. Research in Motion krijgt meer en meer concurrentie van Nokia en Motorola en binnenkort ook van de iPhone van Apple.

NovaStar Financial viel op met een winst van 1,8 procent. De verstrekker van risicovolle hypotheken zit in de problemen en heeft zichzelf in de etalage gezet.

Genentech, het op een na grootste biotechnologiebedrijf ter wereld, haalde in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst van 706 miljoen dollar, een stijging van 68 procent. Drijvende kracht achter de winststijging van Genentech was met name de verkoop van medicijnen tegen kanker. Het aandeel eindigde 1,3 procent lager op 81,63 dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud