Wall Street trappelt ter plaatse

De Amerikaanse beleggers lasten donderdag een pauze in nadat de aandelen de voorbije drie beursdagen 2,5 procent aandikten.

(tijd) - De Dow Jones sloot 0,1 procent lager op 9.783,92 punten. De S&P500 zakte 0,3 procent tot 1.065,49 punten en de Nasdaq verloor eveneens 0,3 procent.

Pakjesvervoerder FedEx (-2,2%) en softwarebouwer Oracle  (-2,8%) zagen hun eerstekwartaalomzet lager uitkomen dan de consensus van de analisten.

De omzet van FedEx kwam 20 procent lager uit op 8,01 miljard dollar. De analisten gingen volgens Bloomberg uit van 8,23 miljard. De nettowinst klokte eind augustus af op 181 miljoen dollar of 58 dollarcent per aandeel. Dat is precies wat analisten verwachtten.

De internationale verschepingen toonden de kleinste terugval (4%) in een jaar, wat de hoop versterkt dat het ergste van de recessie achter de rug is. Het totale volume van behandelde ‘pakjes’ zakte 1 procent. De resultaten van FedEx worden aandachtig gevolgd, aangezien het bedrijf met zijn verschepingen van onder meer kledij, auto-onderdelen en hypotheekdocumenten dienst doet als een conjunctuurbarometer.

Oracle rapporteerde woensdagavond een ontgoochelende omzet over het eerste kwartaal: 5,06 miljard dollar (-5%), terwijl analisten op 5,25 miljard dollar hadden gerekend. Topman Larry Ellison wijst naar de Europese economie die minder snel herleeft dan de Amerikaanse.

Uitblinker van de dag was AMR, de moeder van American Airlines. Het aandeel schoot 19,7 procent hoger. De groep haalde 2,9 miljard dollar aan cash op  voor de uitbreiding van de vloot en het aantal vluchten op vier hubs.

Sectorgenoot US Airways volgde met 17,1 procent winst.

SR

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud