Wall Street wacht op werkgelegenheidscijfers

(tijd-nieuwslijn/betten beursmedia news) - De belangrijkste beurzen in New York hebben de woensdag verdeeld afgesloten. Beleggers handhaafden hun afwachtende houding in aanloop tot de werkgelegenheidscijfers die vrijdag worden gepubliceerd. Woensdag boden de ISM Non-Manufacturing Index en het Beige Book weinig aanknopingspunten voor de hoop op een robuust herstel van de Amerikaanse economie.

De Fed hield het er in het Beige Book op dat de economische activiteit in de maanden januari en februari in de meeste districten verder is gestegen. De consumentenbestedingen namen toe, de groei van het aantal banen was echter traag. Het is derhalve wachten op vrijdag en dat zullen de beleggers ook donderdag wel doen zo verwachten handelaren.

De dollar leek tegen het einde van de sessie uitgeraasd ten opzichte van de euro. De Europese eenheidsmunt zakte vandaag naar het laagste punt in drie maanden. Rond 17.30 uur bereikte de munt een voorlopig laagste punt op USD 1,2058. Aan het eind van de handelsdag stond de euro 0,1% lager op USD 1,2201.

Daarmee kregen de Amerikaanse indices ook weer wat lucht. Onder aanvoering van McDonalds en Wal-Mart vocht de Dow Jones zich op positief terrein. De index sloot 1,63 punten hoger op 10.593,11 punten, de S&P500 ging 0,2% hoger op 1.151,03 punten maar de Nasdaq Composite sloot 0,3% lager op 2.033,36. De tienjarige Amerikaanse T-bond daalde 3/32 op 99-17/32 bij een yield van 4,06%.

Bij de hoofdfondsen stonden uiteindelijk vijftien stijgers tegenover vijftien dalers. Bovenaan stond McDonalds 1,65% hoger op USD 28,89 nadat de hamburgerketen had aangekondigd de extra grote franse frietjes en frisdranken uit het menu te schrappen in reactie op het meer gezonde eetgedrag van klanten. Het aandeel bereikte vandaag het hoogste niveau van de afgelopen 52 handelsweken.

Wal-Mart volgde met een winst van 1,4% op USD 60,36. Het supermarktconcern kondigde aan het dividend te zullen verhogen met 44% tot USD 0,52 per aandeel van USD 0,36 vorig jaar. Daarnaast werd een kwartaaldividend van USD 0,13 per aandeel in het vooruitzicht gesteld en meldde het bedrijf het aandelenterugkoopprogramma van USD 7 miljard te zullen voortzetten.

Intel was hekkensluiter bij de hoofdfondsen met een verlies van 1,9% op USD 29,04, voor Alcoa dat ook 1,9% inleverde op USD 37,00 en General Motors met een min van 1,3% op USD 47,99.

Disney hield zich schuil in de middenmoot met een verlies van 0,4% op USD 26,65, terwijl de aandeelhouders zich bogen over de positie van chief executive officer (CEO) M. Eisner. The New York Times meldde eerder op de dag dat het bedrijf overweegt de posities van chairman en CEO van elkaar te gescheiden. Op dit moment worden beide posities bekleed door Eisner.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud