Wall Street weet geen richting te kiezen

Fed-voorzitter Ben Bernanke (foto: bloomberg) ©Bloomberg

Iets meer dan een uur na opening trappelen de toonaangevende indexen op Wall Street nog steeds ter plaatse. Beleggers blijven aan de zijlijn staan in afwachting van het rentebesluit van de Fed, en dan vooral het begeleidend commentaar, dat om 20.15 uur Belgische tijd wordt bekendgemaakt.

(tijd) - De Dow Jones noteert in afwachting nagenoeg vlak (+0,03%) op 9.834,33 punten. De S&P500 blijft hangen op 1.072,36 punten (+0,07%). Enkel de Nasdaq zet een schuchtere winst neer van 0,2 procent tot 2.150,90 punten.

De verwachting in de markt is dat Fed-voorzitter Ben Bernanke in de marge van het rentebesluit opnieuw zal aangeven dat de economie verder aansterkt. De rente zou volgens de meeste bevraagde economen overigens gehandhaafd blijven op het minimumtarief van 0 tot 0,25 procent.

Voor de rest zijn er weinig opvallende koersschommelingen waar te nemen. De grondstoffenwaarden moeten wel een deel van de winst van gisteren teruggeven. De olieprijs daalt in New York 1,5 procent tot 70,47 dollar. Olieproducent ConocoPhillips gaat mee omlaag en verliest 0,8 procent tot 46,26 dollar.

Een opvallende stijger is autobouwer Ford, dat 4,3 procent opveert tot 7,31 dollar. Het bedrijf heeft dat volledig te danken aan de eigen optimistische vooruitzichten. De constructeur, die als enige groot Amerikaans autobedrijf steeds uit al te woelige financiële waters is kunnen blijven, verwacht dat de vraag naar nieuwe auto's opnieuw zal aantrekken nu het erop lijkt dat de economie uit het dal kruipt.

KE

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud