Wall Street zet daling voort in ochtendhandel

(tijd-nieuwslijn) - Wall Street is woensdag lager van start gegaan. Daarmee werd de neerwaartse trend van dinsdag voortgezet. Ook de trading update van Novellus Systems kon beleggers niet inspireren.

Rond 16.20 uur noteerde de Dow Jones-index 11,97 punten (0,1%) lager op 9.969,61 en de S&P 500-index leverde 2,11 punten in tot 1.072,44, een verlies van 0,2%. De Nasdaq Composite daalde met 12,24 punten, of 0,7% tot 1.639,93.

Van de 30 aandelen in de Dow noteerden er twaalf hoger en moesten er achttien terrein prijsgeven. Wal-Mart en Merck & Co wonnen 1,2%, waarmee de aandelen de grootste stijgers waren binnen de index. Home Depot won 0,8%. De lijst van dalers werd aangevoerd door Intel (-2%), AT&T en Citigroup, die beiden 1,1% inleverden.

Het Canadese netwerkbedrijf Nortel Networks verwacht dat de omzet in het tweede kwartaal van 2002 met 0-5% zal dalen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Nortel verwacht daarnaast dat het operationele verlies op kwartaalbasis zal afnemen. Nortel gaat er van uit bij een omzet van USD 3,2 miljard break-even te draaien in het vierde kwartaal. Eerder verwachtte het bedrijf dat nog te doen bij een omzet van USD 3,5 miljard. Nortel won 4,8% op USD 2,64.

Novellus Systems heeft de verwachting voor orders in het tweede kwartaal verhoogd met USD 25 miljoen tot USD 275 miljoen. Daarnaast stelde het bedrijf de winst per aandeel-doelstelling voor het tweede kwartaal opwaarts bij. De onderneming onthield zich echter van commentaar ten aanzien van de kwartalen daarna. Het aandeel ging 5% lager tot USD 44,35.

Cisco heeft dinsdag de SEC-filing ingediend voor het kwartaalrapport. Volgens Merrill Lynch is er geen sprake van alarmerende accountingpraktijken, hoewel het effectenhuis wel een punt van discussie heeft: de reserve voor oninbare leningen staat op een recordniveau van 7% op de totale kwartaalomzet. Dit betekent volgens Merrill Lynch dat een kwart van alle accountontvangsten van Cisco wordt gereserveerd. Het effectenhuis gaf aan de twijfelachtige accounts in de gaten te houden. Cisco daalde met 1,6% tot USD 16,12.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud