Zwakke euro speelt Japanse beurs parten

(foto: Reuters)

De Aziatische beurzen beleefden een vrij moeilijke dag, waarbij in Tokio de Nikkei zelfs heel even weer onder 10.000 punten zakte. De aanhoudende zwakte van de euro speelt de Japanse exporteurs parten.

Brussel (tijd) - Op de beurs van Tokio verloor de Nikkei-index 1,5 procent tot 10.030 punten, na in de loop van de dag heel even onder 10.000 punten gezakt te zijn. Beleggers konden geen inspiratie halen uit het binnenlandse nieuws. De Japanse economische groei versnelde weliswaar van 1 tot 1,2 procent in het eerste kwartaal, maar dat was niettemin iets minder dan de 1,4 procent waar economen op rekenden.

Beleggers maken zich vooral zorgen over de aanhoudend zwakke euro. Die tast niet alleen hun inkomsten in Europa aan, maar verzwakt ook de concurrentiepositie ten opzichte van de Europese rivalen op de wereldmarkt.

Bijgevolg lagen vooral de exporteurs onder vuur. Elektronicacgroep Toshiba verloor 4,9 procent tot 469 yen, concurrent TDK leverde 3,8 procent in tot 5.640 yen en bij Panasonic ging er 3,7 procent af tot 1.176 yen. Autoconstructeur Honda Motor eindigde 3 procent lager op 2.896 euro.Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud