Dean Foods koopt Alpro van Vandemoortele

Alpro komt in Amerikaanse handen - Foto Photonews

De voedingsgroep Vandemoortele, waarin de investeringsmaatschappij Gimv participeert, heeft zijn soja-afdeling Alpro verkocht aan zijn Amerikaanse sectorgenoot Dean Foods. Die telt 325 miljoen euro neer voor de divisie. Dat melden beide bedrijven in een gezamenlijk persbericht.

(tijd) - De overname moet tegen het derde kwartaal volledig afgerond zijn.

Dean Foods kaapt Alpro zo weg van onder de neus van Unilever en het Finse Raisio, bekend van Benecol. Het bedrijf is een van de grootste voedings- en drankenbedrijven van de Verenigde Staten. Alpro zal ondergebracht worden in de afdeling WhiteWave-Morningstar, dat een brede waaier aan soja- en zuivelproducten produceert en verkoopt. De Tijd meldde in april al dat Dean Foods zich in de overnamestrijd had gemengd.

Vandemoortele lanceerde een tijdje geleden de verkoop van zijn sojadivisie. De voedingsgroep moest op zoek naar verse middelen na de dure overname van de Franse diepvriesbakkerijspecialist Panavi. Die overname had de schuldpositie fors verhoogd. Een deel van het vers kapitaal kwam van het XL-fonds (75 miljoen euro). Dat fonds is voor de helft in handen van Gimv.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud