110 nieuwe jobs bij J&J in La Louvière

Dirk Collier, secretaris-generaal bij Janssen Pharmaceutica en Jean-Claude Marcourt, de Waalse minister van Economie (rchts op de foto).

Johnson & Johnson, het Amerikaanse moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica, gaat zijn Europees verdeelcentrum van farmaproducten in La Louvière vestigen. Dat kondigde Johnson & Johnson dinsdag aan. Het bedrijf creëert zo in een eerste fase 110 jobs.

(belga) - Het Europese centrum wordt opgetrokken op de site van Garocentre en zal 25.000 m² groot zijn, al kan het nog uitgebreid worden. De totale kostprijs voor het project is 49 miljoen euro, waarvan 11 miljoen euro geïnvesteerd wordt door het Waals gewest, preciseerde Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt.

De bouw zal dit jaar aangevat worden, en de afwerking is voorzien voor 2012. Vanuit het centrum zullen vrachten vertrekken naar 11 Europese landen en naar de filialen van J&J elders in de wereld.

Het Waals gewest heeft het gehaald in de concurrentiestrijd met Frankrijk, Duitsland, Nederland en Vlaanderen, preciseerde Marcourt. De locatie van La Louvière en van Wallonië in het algemeen werd uitgekozen aangezien het het middelpunt vormt van meerdere grote afzetmarkten en kan genieten van een uitgebreid wegen- en spoornet en van luchthaveninfrastructuur, onderlijnde Dirk Collier, secretaris-generaal van Janssen Pharmaceutica, dat een onderdeel is van J&J.

De reeds verworven knowhow op een andere site van de groep in het Waals gewest, namelijk die van Courcelles (Charleroi), die 350 mensen tewerkstelt voor de verspreiding van medisch materiaal, speelde ook een rol. De eenheden van Courcelles en La Louvière zullen samen functionneren als één logistiek centrum onder dezelfde directie.

Het nieuwe centrum in La Louvière zal de activiteiten van 15 sites van J&J, die verspreid liggen in Europa, centraliseren. Die zullen hun werkgelegenheid niet zien dalen, maar zullen geheroriënteerd worden, aldus Collier.

De creatie van de extra jobs zal ook geen impact hebben op de werkgelegenheid op de sites van Janssen Pharmaceutica in Beerse, Olen of Geel, verzekerde Collier, een uitspraak die gezien moet worden in het kader van het collectief ontslag van 482 werknemers over een periode van 4 jaar waarover Janssen Pharmaceutica momenteel onderhandelt met de vakbonden, niet zonder moeilijkheden.

De 110 werkkrachten die La Louvière in de toekomst nodig zal hebben, moeten niet hoogopgeleid zijn, maar zullen een interne opleiding moeten volgen.
Marcourt beschouwt de keuze van de Amerikaanse farmaceuticagigant voor het Waals gewest als een bevestiging van de versterking van de Waalse geloofwaardigheid op vlak van ondernemen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud