130 jobs op de helling bij Monsanto A'pen

(foto bloomberg)

130 werknemers van Monsanto Antwerpen dreigen hun baan te verliezen. Het chemiebedrijf met hoofdzetel in de Verenigde Staten heeft donderdag het personeel op de hoogte gesteld van haar intentie om over te gaan tot een herstructurering.

Brussel (tijd) - De geplande herstructurering is het gevolg van de beslissing van het Amerikaanse Solutia om de productie van zogenaamde primaire vulcanisatieversnellers stop te zetten. Die worden vervaardigd in één van de productie-eenheden op de site van Monsanto in Antwerpen. Deze eenheid is eigendom van Solutia, maar wordt door Monsanto in opdracht uitgebaat.

Solutia spreekt over 'een structureel verlieslatende situatie zonder enige vooruitzichten om binnen redelijke termijn de business terug rendabel te kunnen maken', om de sluiting te verantwoorden. 'De markt is zeer prijscompetitief, onder andere door structurele oververzadiging door belangrijke investeringen in bijkomende capaciteit in China', klinkt het.

De stopzetting kost waarschijnlijk 130 van de 890 werknemers van Monsanto in Antwerpen hun job. Zowel arbeiders, bedienden als kaderleden worden getroffen.

Ben Serrure

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud