Ablynx verlengt samenwerking met Pfizer

CFO Wim Ottevaere en CEO Edwin Moses.

Het Gentse biotechnologiebedrijf Ablynx verlengt voor de derde keer een overeenkomst met Pfizer. Ablynx mag dus verder zoeken naar mogelijke geneesmiddelen voor Pfizer.

(tijd) - Ablynx sloot in 2006 voor het eerst een overeenkomst met Pfizer. De farmagroep beloofde Ablynx toen 212,5 miljoen dollar (172 miljoen euro), indien het biotechbedrijf er in slaagde een geneesmiddel te ontdekken tegen reumatoïde artritis. Ablynx onverhandigde Pfizer intussen al een beloftevolle molecule, waar het biotechbedrijf inkomsten op ontvangt. Hoeveel wil Ablynx niet vrijgeven. Maar tegen 2013 of 2014 zou op basis van de molecule daadwerkelijk een geneesmiddel op de markt moeten komen.

Pfizer heeft Ablynx gevraagd nog verder te zoeken naar kandidaat-geneesmiddelen, naast die ene molecule. En het is die overeenkomst die opnieuw is verlengd.

Ablynx is een biotechbedrijf dat geneesmiddelen ontwikkelt op basis van nanobodies. Dit zijn piepkleine antistoffen afkomstig van kameelachtigen. Die hebben een grote gelijkenis met de antistoffen van mensen. Ablynx zoekt naar geneesmiddelen voor farmabedrijven, maar ook voor eigen rekening.

SaS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud