Akzo Nobel komt met beter dan verwachte bedrijfswinst

Akzo Nobel heeft in het tweede kwartaal van 2007 een bedrijfsresulaat uit voortgezette activiteiten en exclusief items behaald van EUR 279 miljoen. Dat is een stijging van 35% ten opzichte van EUR 207 miljoen die een jaar eerder werd behaald.

(tijd) Analisten hadden gerekend op een bedrijfsresultaat van EUR 253 miljoen. De cijfers zijn exclusief de resultaten van Organon BioSciences (OBS), dat wordt verkocht aan Schering-Plough.

De omzet nam toe met 2%, van EUR 2.624 miljoen naar EUR 2.685 miljoen. Analisten gingen uit van een omzet van EUR 2.696 miljoen. De nettowinst in het tweede kwartaal van de voortgezette activiteiten Coatings & Chemicals kwam uit op EUR 166 miljoen vergeleken met EUR 124 miljoen vorig jaar.

Bestuursvoorzitter Hans Wijers van Akzo stelt naar aanleiding van de cijfers: 'Ik ben zeer tevreden met de resultaten over dit kwartaal. We blijven operationeel goed presteren, zeker als het gaat om verbetering van de marges. Onze financiele positie is uitstekend en we bereiden ons voor op de uitvoering van onze ambitieuze wereldwijde groeiplannen, die op financieel verantwoorde wijze uitgevoerd zullen worden.'

Akzo Nobel stelt goed gepositioneerd te zijn voor winstgevende groei. Bovendien is Akzo naar eigen zeggen 'in goede vorm' om de doelstellingen - bovengemiddeld groeien en het rendement bij Coatings en Chemicals ten opzichte van 2006 verder te verbeteren - te behalen.

Over de vervolgstappen in de overnamestrijd rond ICI doet Akzo in het persbericht naar aanleiding van de tweedekwartaalcijfers geen uitspraken. Wijers zei in een interview met CNBC dat het bedrijf nu niets kan zeggen over de vervolgstappen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud