Analisten wijzen op lage prijs

In een eerste reactie op de overname van Solvay Pharma door Abbott Laboratories wijzen de analisten op de al bij al lage prijs die het Amerikaanse farmabedrijf betaalt. Ook zijn ze niet helemaal gerust in de mijlpaalbetalingen die Solvay in principe ontvangt, gezien de risico's verbonden aan Androgel.

(tijd) - Zowel Wim Hoste bij KBC Securities als Bernard Hanssens bij Bank Degroof verlagen hun advies van 'buy' tot 'accumulate'. Ze verhogen ook allebei hun koersdoel, dat tevoren bij beide analisten op 80 euro stond. Hoste mikt nu op 85 euro, terwijl Hanssens een koersdoel van 83 euro hanteert.

'Dit is geen verrassende beslissing', aldus Hanssens. 'De transactie blijft qua waardering wel onder de verwachtingen'. Allebei maken ze zich zorgen over de 300 miljoen euro aan mijlpaalbetalingen die Solvay mogelijk nog ontvangt. 'Die betalingen zijn gelinkt aan Androgel, dat al moet afrekenen met generische concurrentie en ook door de Amerikaanse concurrentie-autoriteiten wordt onderzocht', aldus Hoste.

Dat alles betekent dat Solvay mogelijk die extra inkomst misloopt. Het bedrijf is enkel zeker van de 4,5 miljard euro cash en de 400 miljoen euro aan verplichtingen die Abbott neertelt. 'Op dat vlak ligt de kwaliteit van de transactie ook lager dan we gehoopt hadden', besluit Hoste.

KE

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud