Arseus neemt distributeur Duo-Med over

Foto LVA ©Lieven Van Assche

Arseus, de leverancier van diensten en producten aan tandartsen, apothekers en dokters, neemt het Belgische bedrijf Duo-Med over. Duo-Med is een distributeur van innovatieve medische technologie aan ziekenhuizen in de Benelux. Dat meldt Arseus in een persbericht.

(tijd) - Duo-Med boekte in 2008 een omzet van zowat 6 miljoen euro en realiseerde daarop een dubbelcijferige EBITDA-marge. Het bedrijf is gespecialiseerd in heelkundige nicheproducten, gebruikt in de abdominale, gynaecologische en urologische open en minimaal invasieve chirurgie. Duo-Med beschikt daarnaast over 'een solide pijplijn van nieuwe technologieën met sterke toegevoegde waarde in groeimarkten zoals obesitas, micro-laparoscopie en colorectale chirurgie', aldus het persbericht.

Volgens Arseus is het productaanbod van Duo-Med volledig complementair met dat van Arseus Medical. De overname sluit aan bij de strategische doelstelling van Arseus Medical, waarbij de focus ligt op 'het aanbieden van sterk differentiërende medische producten met substantiële toegevoegde waarde'. De overname zou ook een positieve bijdrage leveren aan de rentabiliteit van Arseus Medical.

KL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud