BASF neemt fijnchemiegroep Ciba over

foto belga ©BELGA

's Werelds grootste chemieconcern BASF neemt de Zwitserse fijnchemiegroep Ciba over voor 6,1 miljard Zwitserse frank (ongeveer 3,8 miljard euro). Dat meldde het Duitse bedrijf vanochtend. De directie van Ciba staat achter het overnamebod.

(tijd) - BASF betaalt 50 Zwitserse frank per aandeel Ciba. Dat komt neer op een premie van 32 procent bovenop de slotkoers van ciba op 12 september. Tegenover de gemiddelde koers van de voorbije 30 dagen bedraagt de premie 60 procent. 'Met de overname van Ciba versterken wij onze productenportefeuille en bouwen we onze toppositie in de fijnchemie verder uit', zegt gedelegeerd bestuurder Juergen Hambrecht in een persmededeling.

Ciba heeft 60 vestigingen en telt ongeveer 13.000 medewerkers. Het bedrijf realiseert een omzet van ongeveer 4 miljard euro en boekt daarop een ebitda-marge van 13,9 procent (voor uitzonderlijke items).

De stijgende grondstoffenkosten zetten de chemiesector al een hele tijd onder druk. Vorige week nog verlaagden analisten van Goldman Sachs hun advies voor Ciba wegens die oplopende kosten.

Kim Evenepoel

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud