Baxter breidt productie uit in Lessen

©ISOPIX

De Amerikaanse farmagroep Baxter investeert in zijn productievestiging in Lessen. Hierdoor komen er 175 jobs bij. Het investeringsplan loopt op verschillende jaren en komt alles samen op 70 miljoen euro tegen 2012. Baxter telt vandaag 2.100 werknemers in België, verspreid over 4 vestigingen.

(tijd) - Baxter, de fabrikant van medische apparatuur, heeft er zich toe verbonden de komende jaren 70 miljoen euro te stoppen in zijn vestiging in Lessen, waardoor daar 175 jobs bijkomen. Een eerste deel van 27 miljoen euro werd net toegekend, goed voor 120 jobs, en de rest volgt tegen 2012.

Het is het zesde investeringsproject van Baxter in 10 jaar tijd. De Amerikaanse farmagroep doet aan Onderzoek & Ontwikkeling in Nijvel, heeft een productievestiging en distributiecentrum in Lessen, is nog aan het bouwen in Eigenbrakel en heeft ook nog administratieve diensten in Brussel, alles samen 2.100 mensen.

In Lessen produceert Baxter onder meer Gammagard, een reeks infuusmiddelen die worden toegediend aan mensen met immuno-deficiënte ziekten. Gammagard wordt alleen maar in Lessen gemaakt en Baxter heeft besloten die productie verder te 'optimaliseren'. Met andere woorden: Baxter investeert om er een beter rendement en dus rendabiliteit uit te halen.

Het Waalse Gewest, dat het investeringsplan, ondersteunt, gaat er prat op dat Baxter kiest voor bijkomende investeringen, terwijl de huidige crisis eerder aanzet tot besparingen. België was voor dit project in concurrentie met Oostenrijk, maar haalde het toch omwille van de verbondenheid van de baxterproducent met de regio. Baxter is er sinds 1954 aanwezig.

SaS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud