Advertentie

Bayer boekt opnieuw recordwinst

Het Duitse chemieconcern Bayer heeft in 2006 1,68 miljard euro nettowinst geboekt, 5,4 procent meer dan de recordwinst van 2005. De winststijging werd beperkt door integratiekosten voor de overname van Schering. Dat heeft Bayer donderdag bekendgemaakt. De omzet ging 17 procent hoger tot 29 miljard euro.

(belga) In het laatste kwartaal van het boekjaar boekte Bayer een nettowinst van 311 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder was dat nog 46 miljoen euro. De omzet steeg in de laatste drie maanden van het jaar met een kwart tot 8 miljard euro. De verkoop werd geduwd door de overname van Schering, waarvoor Bayer 17 miljard euro betaalde.

Bayer zei eerder dat het 1 miljard euro kosten verwacht om Schering te integreren, maar dat het ook een jaarlijkse kostenbesparing verwacht van 700 miljoen euro. Het concern wil 6.100 banen schrappen.

Voor 2007 is Bayer optimistisch. "De ontwikkeling van de omzet en de winst in de eerste maanden van dit jaar geeft ons vertrouwen", aldus concernchef Werner Wenning. Bayer verwacht onder meer een omzetgroei van meer dan 10 procent.

(foto: bloomberg)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud