Bayer hoger op overnamegeruchten

©BELGA

Het aandeel van de Duitse farmagroep Bayer sloot dinsdag fors hoger door speculatie dat de Amerikaanse concurrent Pfizer een overnamebod zou uitbrengen.

(tijd) - In Frankfurt ging Bayer 1,2 procent hoger de dag uit op 53,34 euro. Op een bepaald ogenblik bedroeg de winst meer dan 4 procent.

'Er is vandaag speculatie in de markt dat Pfizer mogelijk op Bayer zal bieden', zei handelaar Manfred Groeschel bij Merck Finck & Co in München. Bayer-woordvoerder Günter Forneck wou geen commentaar kwijt.

Bayer heeft de voorbije jaren een groot deel van zijn chemie-activiteiten afgesplitst of verkocht en bestaat nu nog uit drie divisies: HealthCare (geneesmiddelen), CropScience (gewasbescherming, zaden, plantenbiotechnologie) en MaterialScience (hogekwaliteitspolymeren en -plastics). Bayer, de uitvinder van de aspirine, heeft een gezonde pijplijn met nieuwe geneesmiddelen en bovendien een aantrekkelijke business voorschriftvrije geneesmiddelen. De marktkapitalisatie van de groep bedraagt ongeveer 40 miljard euro.

Bij een eventuele overname van Bayer door Pfizer zouden kopers moeten gevonden worden voor de divisies CropScience en MaterialScience. Bovendien heeft Pfizer onlangs zijn voorschriftvrije geneesmiddelen verkocht aan Johnson & Johnson. Dankzij enkele grote overnames is Pfizer momenteel het grootste farmaconcern ter wereld. De koers staat echter op het laagste niveau in elf jaar.

Koen Lambrecht

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud