Beursgang ook mogelijkheid voor Solvay Pharma

©Photo News

Een van de mogelijke toekomstscenario's voor de farmadivisie van Solvay is een beursgang. Dat schrijft het weekblad Trends op zjin site op basis van een interne nota van het chemie- en farmabedrijf.

(tijd) -Solvay heeft de zakenbanken Citigroup, Rothschild en Morgan Stanley gemandateerd om de strategische opties voor zijn farmadivisie te onderzoeken. De nota staat op de website van Solvay. Hij lijst (op pagina 4) verschillende opties op: het behouden van de status quo, nieuwe acquisities van bedrijven of producten, een verkoop, introductie op de beurs en partnerschap met een andere groep.

Solvay benadrukt dat het nog geen enkele beslissing nam over de toekomst van zijn farmatak. Sommige media stelden enkele weken geleden dat de veiling van de farmadivisie al gelanceerd was. Maar volgens verschillende bronnen is dat nog niet het geval. De Brusselse groep stelt ook dat ze tevreden is met haar hybride organisatie.

Verschillende groepen komen in aanmerking voor een partnershap met of een overname van Solvay Pharma. Het gaat om Sanofi-Aventis, Takeda, Abbott, AstraZeneca, Novartis en Bayer.

MS

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud