Advertentie

Biotechbedrijven Unibioscreen en Diatos werken aan fusie

Het Brusselse Unibioscreen en de Frans-Belgische biotechonderneming Diatos werken aan een fusie. De twee bedrijven zouden samen sterker staan op het vlak van de oncologie, de bestrijding van kanker. Indien de fusie doorgaat, haalt het fusiebedrijf uiterlijk volgend jaar vers kapitaal op.

(tijd) Unibioscreen is een spin-off van de Université Libre de Bruxelles (ULB) en Diatos gebruikt technologie van het Institut Pasteur en de Université Catholique de Louvain (UCL). Diatos ontwikkelt verbeterde versies van bestaande kankermedicijnen, terwijl Unibioscreen testen ontwikkelt en uitvoert voor de identificatie van moleculen voor de behandeling van kanker en ontstekingen. Samen kunnen ze een sterkere 'pijplijn' voorleggen.

Volgens onze informatie zijn de gesprekken tussen de twee bedrijven al een tijdje aan de gang. 'Er is nog geen akkoord, maar er worden wel degelijk gesprekken gevoerd', zegt een bron.

Het Frans-Belgische Diatos (met vestiging in Leuven) en Unibioscreen speelden vorig jaar allebei met beursplannen. Diatos plande een beursintroductie in Parijs en Brussel, maar moest die operatie door een gebrek aan interesse afblazen. Het kapitaal van het bedrijf zit onder meer bij durfkapitalisten als GIMV, Sofinnova, AGF Private Equity, Crédit Agricole Private Equity, Sopartec en het Institut Pasteur.

Unibioscreen overwoog eveneens een beursgang, maar ook andere opties zoals een private plaatsing. Het bedrijf heeft al drie kapitaalrondes achter de rug. Durfkapitalisten als E-Capital, ING Private Equity en de Brusselse en Waalse investeringsmaatschappijen GIMB en SRIW zitten in het kapitaal.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud