Advertentie

Chemiebedrijf Clariant schrapt 500 jobs extra

Foto Clariant

Het Zwitserse chemiebedrijf Clariant gaat wereldwijd ongeveer 500 arbeidsplaatsen schrappen, bovenop de 1.350 banen die eerder dit jaar al moesten verdwijnen. Zowat 200 jobs sneuvelen in Europa.

(belga) -  Dat kondigde het bedrijf maandag aan. Clariant heeft een vestiging in Louvain-la-Neuve, maar of daar banen verdwijnen is nog niet bekend.

Clariant is de grootste producent ter wereld van chemicaliën die gebruikt worden in printerinkt. "De recessie heeft voor een grote daling van de vraag in de chemische industrie gezorgd. Daar moet je op reageren", zegt een woordvoerder van Clariant. Het bedrijf zou het ook een pak minder goed doen dan zijn concurrenten.

De herstructurering zou Clariant tot 300 miljoen Zwitserse frank (200 miljoen euro) kunnen kosten. De vorige herstructureringsronde is bijna afgewerkt, waardoor het bedrijf nog dit jaar de 500 voorziene arbeidsplaatsen kan schrappen. Het is evenwel "zeer waarschijnlijk dat er in de loop van 2009 en 2010 nog verdere stappen zullen volgen", aldus de woordvoerder.

Clariant telde eind 2008 ongeveer 20.000 werknemers. Over het eerste kwartaal van 2009 maakte de groep een nettoverlies van 91 miljoen Zwitserse frank, terwijl er een jaar geleden nog sprake was van een winst van 41 miljoen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud