'Consortium wil Dow Chemical kopen voor 37 miljard euro'

(tijd) - Een consortium van investeerders uit het Midden-Oosten en Amerikaanse durfkapitaalgroepen bereidt een overnamebod met schulden voor van ca. 37 miljard euro (50 miljard dollar) op de chemiegroep Dow Chemical. Dat schrijft de Britse tabloid The Sunday Express op basis van bronnen bij het dossier.

Volgens de tabloid willen enkele durfkapitaalgroepen waaronder Kohlberg Kravis Roberts (KKR) en meerdere investeerders uit het Midden-Oosten tegen het einde van deze week tussen 52 en 58 dollar per aandeel neertellen voor de grootste chemiegroep van de VS. Meer dan de helft van dat overnamebedrag zal komen van investeerders uit Saudi-Arabie, Koeweit, Bahrein, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Oman, aldus de tabloid.

Het verhaal volgt op eerdere geruchten dat de Amerikaanse chemiegroep een strategische herorientering plant. De groep zou zich volledig willen toeleggen op haar chemie-activiteiten.

De bieders worden bijgestaan door het beurshuis JPMorgan, terwijl Dow Chemical geadviseerd wordt door het beurshuis Goldman Sachs.

Donderdag sloot Dow Chemical op 44,47 dollar.

Maarten Gommeren

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud