Deceuninck legt drie afdelingen een week stil

©Lieven Van Assche

Deceuninck legt deze week drie productieafdelingen in België volledig stil. Daardoor vallen 175 arbeiders in België in het regime van economisch werkloosheid. 'We bekijken de situatie van week tot week.' Volgende week zal opnieuw normaal geproduceerd worden.'

(tijd) - 'We passen de productie aan in functie van de vraag. Januari en februari waren tamelijk zwak waardoor we voorraden opbouwden. De zwakke vraag is niet alleen het gevolg van de economische crisis maar ook door de lange winter', zegt woordvoerder Ludo Debever.

Om de productie af te bouwen, maakt Deceuninck wereldwijd gebruik van economische werkloosheid. Debever heeft momenteel enkel cijfers over de Belgische vestigingen.

In België stelt Deceuninck 660 werknemers tewerk, waarvan 480 arbeiders. Door de tijdelijke sluiting van drie extrusieafdelingen zijn deze week 125 mensen in Hooglede-Gits en 50 in Diksmuide economisch werkloos. Gedurende één dag deze week zal het aantal technisch werklozen in Hooglede-Gits oplopen tot 200. De regeling van economische werkloosheid is al sinds begin februari in voege. Debever zegt dat andere afdelingen, waar bijvoorbeeld raamprofielen worden ingekleurd, gewoon verder draaien.

Voorbode?

Of de economische werkloosheid een voorbode is van een nieuwe ontslagronde, is niet duidelijk. 'Maar in België is daar alleszins geen sprake van', aldus Debever. Over vestigingen in het buitenland kon Debever niets zeggen. Eind februari meldde het bedrijf nog dat het al zijn activiteiten in de VS gaat samenvoegen op de site in Monroe (Ohio). De fabriek in Little Rock (Arkansas) gaat dicht. Daardoor verliezen 70 werknemers hun job.

Batibouw

Debever merkt nog op dat er op Batibouw enorm veel interesse was voor de nieuwe producten van Deceuninck. Debever heeft het dan specifiek over Twinson, het merk voor onder andere omheiningen en terrasplanken vervaardigd uit een mengsel van hout en pvc.


Jan De Schamphelaere

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud