Advertentie

Devgen rapporteert succesvolle veldproeven voor nematiciden

Devgen heeft geslaagde veldproeven, waarin de biologische werking van nematiciden in verschillende gewassen werd getest, achter de rug. Dat meldt het Gentse biotechnologiebedrijf.

(tijd) Nematiciden zijn chemische producten die nematoden, wormen die de wortels van gewassen aantasten, controleren. De aantasting van wortels heeft een nefaste impact op de opbrengst van een plant. Het grote voordeel van de door Devgen ontwikkelde nematiciden is dat ze milieuvriendelijker zijn in vergelijking met bestaande producten.

De testen werden uitgevoerd op de belangrijkste nematicidemarkten (suikerbiet, aardappel, wortel, tomaat, komkommer, meloen en paprika) in zowel Noord- als Zuid-Europa. 'In het algemeen waren de resultaten veelbelovend en wezen ze op een daling van de aantasting van de gewassen door nematoden, verhoogde opbrengst en/of kwaliteit van de gewassen en de residuanalyses lagen in lijn met de verwachtingen.

Devgen blijft dus on track om het registratiedossier tijdig te vervolledigen en in te dienen bij de bevoegde instanties.

"De meer dan 120 veldproeven die we uitgevoerd hebben over de laatste twee seizoenen, hebben ons een aanzienlijke ervaring opgeleverd op het vlak van doeltreffendheid", zegt Thierry Bogaert, Devgens CEO. "We zijn ervan overtuigd dat onze producten tevens het gunstige profiel hebben dat Devgen nastreeft."

De ontwikkeling van nematiciden is slechts een van de activiteiten van Devgen. Daarnaast legt het Gentse bedrijf zich ook toe op genetisch gemodificeerde landbouwgewassen (ter bescherming tegen pestorganismen zoals rupsen en kevers), op de creatie van een innovatieve rijstsoort en op geneesmiddelen voor de behandeling van diabetes, obesitas en aritmie.

Jan De Schamphelaere

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud