Dow Chemical ontslaat bestuurders na gesprekken met derden

Dow Chemical heeft bestuurders Pedro Reinhard en Romeo Kreinberg de laan uitgestuurd nadat de twee betrokken raakten bij 'ongeautoriseerde' gesprekken met derde partijen over een mogelijke overname van het bedrijf.

(tijd) Dow Chemical heeft bestuurders Pedro Reinhard en Romeo Kreinberg de laan uitgestuurd nadat de twee betrokken raakten bij 'ongeautoriseerde' gesprekken met derde partijen over een mogelijke overname van het bedrijf. Dat schrijft Dow Chemical donderdag in een persbericht, waarin wordt gesteld dat Reinhard en Kreinberg de 'code van bedrijfsvoering' van de onderneming hebben geschaad.

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen snel gehandeld: de overtreding is op 10 april aan het licht gekomen, de raad van bestuur werd op woensdag 11 april geinformeerd en vandaag zijn de heren ontslagen. Reinhard was lid van de Raad van Bestuur en Kreinberg was 'executive vice president' binnen het concern en verantwoordelijk voor Performance Plastics en de Chemicals Portfolio.

Eerder deze week sprong het aandeel Dow omhoog nadat the Sunday Express meldde dat Amerikaanse buy out-bedrijven en investeerders uit het Midden-Oosten een bod op Dow zouden voorbereiden van tenminste USD 50 miljard.

Onder die bedrijven zou zich onder meer durfinvesteerder Kohlberg Kravis Robert (KRR) bevinden en tenminste de helft van het geld zou komen van investeerders in Saudi-Arabie, Koeweit, Bahrein, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Oman, zo stelde de krant, zonder daarbij bronnen te vermelden.

Bestuurders van Dow Chemical gaven vervolgens een verklaring uit waarin zij stelden dat het bedrijf geen gesprekken voert over een buy out en dat zij de strategie van bestuursvoorzitter Andrew Liveris ondersteunen. 'De raad van bestuur geeft volledige steun aan het managementteam van Dow en zijn plannen om blijvende aandeelhouderswaarde te creeren voor alle aandeelhouders middels de uitvoering van de strategie', aldus de bestuurders eerder deze week.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud