Advertentie

Dow schrapt 11.000 jobs

Het Amerikaanse chemiebedrijf Dow Chemical schrapt wereldwijd 11.000 jobs, waarvan 6.000 tijdelijken en 5.000 vaste jobs. Het gaat om 11 procent van het totale personeelsbestand van de chemiegroep. In Nederland werken er 2.150 mensen en in België 400. Dow reageert hiermee op de om zich heen grijpende wereldwijde recessie. Het bedrijf sluit ook 20 fabrieken.

(tijd) - Dow Chemical, de nummer twee in de chemie na BASF, gaat zwaar snijden in zijn activa. Het bedrijf sluit 20 fabrieken en schrapt 11.000 jobs. De sanering zal vooral daar plaatsgrijpen waar de productiekosten het hoogst zijn. Wel wil het bedrijf nog niet kwijt welke fabrieken precies gesloten zullen worden.

De sanering moet een kostenbesparing opleveren van 700 miljoen dollar  per jaar. Die inspanning komt bovenop de geplande kostensanering van 800 miljoen euro naar aanleiding van de integratie van Rohm and Haas.

Bovendien wil Dow nog op tijdelijke basis een 180 kleine fabrieken sluiten. In België telt Dow Chemical 5 kleine fabrieken, namelijk in Kallo, Edegem, Tessenderlo, Tertre en in Zwijndrecht. Hoelang die sluiting en die tijdelijke werkloosheid zal lopen, is voorlopig nog niet gekend, aldus het bedrijf.

VDB

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud