DuPont bevestigt winstverwachting 2007 bij kwartaalcijfers

Het Amerikaanse chemieconcern DuPont heeft bij de publicatie van de eerstekwartaalcijfers zijn verwachting voor de winst per aandeel dit jaar nog eens bevestigd. Het Amerikaanse chemieconcern gaat uit van een winst per aandeel van ongeveer 3,15 dollar, exclusief buitengewone posten. Daarmee ligt de verwachting wat onder die van analisten: zij gaan gemiddeld uit van 3,18 dollar, zo blijkt uit een peiling van Bloomberg.

(betten/tijd) - Over het eerste kwartaal steeg de winst per aandeel, exclusief buitengewone posten, met 15 procent, van 0,93 dollar naar 1,07 dollar, terwijl analisten uitgingen van dollar 1,03. Inclusief posten steeg de winst per aandeel van 0,88 dollar naar 1,01 dollar terwijl de nettowinst steeg uitkwam op 817 miljoen dollar.

De omzet van het chemiebedrijf steeg van 7,4 miljard dollar naar 7,8 miljard dollar, ongeveer in lijn met de verwachting onder analisten. Die omzetstijging van 6 procent is voor 2 procent toe te schrijven aan volumegroei, voor 2 procent aan hogere verkoopprijzen en voor 2 procent aan valuta-effecten.

Bestuursvoorzitter Charles Holliday Jr. van het concern stelt naar aanleiding van de cijfers: 'we hebben een solide start gemaakt in 2007. We blijven streven naar een verbetering van de operationele marge en return on capital terwijl we onze groeistrategie en productie-initiatieven uitrollen.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud