DuPont boekt winststijging 8,5% in derde kwartaal

DuPont heeft in het derde kwartaal een winst van USD 526 miljoen in de boeken geschreven, een stijging van 8,5% ten opzichte van de USD 485 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt dinsdag uit de laatste cijfers van het Amerikaanse chemieconcern.

(betten) - De winst per aandeel over het derde kwartaal kwam uit op USD 0,56, waar dit een jaar eerder USD 0,52 bedroeg. Analisten gepolst door Bloomberg gingen uit van een bedrag van USD 0,54.

De omzet van het chemieconcern, dat in 1802 opgericht werd als explosievenbedrijf, steeg van USD 6,3 miljard naar USD 6,7 miljard, ongeveer in lijn met de verwachting onder analisten. De omzetstijging is voor 3% toe te schrijven aan volumegroei, voor 2% aan hogere verkoopprijzen en voor 2% aan valuta-effecten.

DuPont heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verbreed. De onderneming gaat nu uit van een winst per aandeel in een range van USD 3,15-3,20, exclusief buitengewone posten. Bij de tweedekwartaalcijfers dacht de onderneming nog aan een winst per aandeel van USD 3,15 voor 2007.

Voor het vierde kwartaal verwacht het concern dat een sterke omzetgroei buiten de Verenigde Staten het effect van de afgenomen vraag vanuit de huizen- en automarkt binnen de VS kan blijven compenseren. Daarnaast stelt DuPont dat de stijging van de winst 'getemperd zal worden door een veel hogere belastingrente ten opzichte van het voorgaande jaar'.

'Deze cijfers laten zien dat we op koers zijn voor het bereiken van onze doelstellingen voor 2007 en voor voortgezette groei in 2008', zo zegt bestuursvoorzitter Charles Holliday.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud