Familiale aandeelhouders Schwarz Pharma aanvaarden overnamebod UCB

De familiale aandeelhouders van Schwarz Pharma, die 59,2 procent van de aandelen in het Duitse farmabedrijf in handen hebben, aanvaarden het overnamebod van UCB. Dat blijkt uit een persbericht op de website van Schwarz Pharma.

(tijd) Samen bezitten de familiale aandeelhouders 28,4 miljoen aandelen Schwarz Pharma. Zij hadden nog tot 8 december om middernacht de tijd om het bod van het Belgische biofarmabedrijf UCB te aanvaarden. Het bod loopt al sinds 10 november.

Zowal in de Verenigde Staten als in de Europese Unie hebben de mededingingsautoriteiten al het licht op groen gezet voor de overname van Schwarz Pharma door UCB.

Het Belgische farmaconcern lanceerde eind september een bod van 4,4 miljard euro op het Duitse farmabedrijf Schwarz Pharma. UCB biedt per aandeel Schwarz Pharma 50 euro in cash plus 0,8735 nieuw uit te geven aandeel UCB. Uit de krachtenbundeling van UCB en Schwarz Pharma ontstaat een biofarmaceutische groep met een omzet van meer dan 3,3 miljard euro en met een globale leiderschapspositie in neurologie.

De eerste aanvaardingstermijn voor het UCB-bod loopt op 8 december af. Het overnamebod wordt vermoedelijk heropen van 15 tot 28 december. Hierna kan het overnamebod niet meer aanvaard worden.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud