Floridienne laat dividend onveranderd

©Jerry De Brie

De chemie-, voedings- en agrogroep Floridienne laat zijn dividend onveranderd nadat het bedrijf 2009 afsloot met een 22 procent hogere winst. Dat heeft de holding uit Waterloo dinsdag na beurstijd bekendgemaakt. Floridienne verwacht dat het in 2010 een hogere winst zal kunnen voorleggen.

(tijd) - Floridienne boekte in 2009 een nettowinst van 7,8 miljoen euro of 8,66 euro per aandeel. Dat is dus ruim een vijfde meer dan de 6,4 miljoen euro die de groep vorig jaar realiseerde.

De bedrijfswinst steeg met 10 procent tot 9,9 miljoen euro, terwijl de omzet in vergelijking met vorig jaar 11 procent lager uitviel.

Die omzetdaling is helemaal te wijten aan de slechte marktomstandigheden waar de chemiedivisie momenteel mee te kampen heeft, legt Floridienne uit. Door de dalende grondstoffenprijzen en de economische crisis daalde de omzet hier ruim een kwart. De nettowinst halveerde zelfs tot 2 miljoen euro.

De metaalpoot deed het dan weer beduidend beter dankzij de stijgende volumes vanaf de tweede jaarhelft. De nettowinst verdubbelde hier tot 4,2 miljoen euro.

Ook de voedingsactiviteiten - Floridienne is vooral bekend als importeur van escargots - wisten goed stand te houden. Onder meer dankzij de stevige versevoedingsactiviteiten steeg de winst van 100 miljoen euro vorig jaar naar 108 miljoen euro in 2009. De biotechnologiedivisie kon dan weer een winst voorleggen van 0,6 miljoen euro, tegen 0,1 miljoen euro vorig jaar.

Dividend

Floridienne stelt verder voor zijn aandeelhouders een brutodividend uit te keren van 2,8 euro per aandeel. Daarmee blijft het brutodividend ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar.

Pieter Suy
pieter.suy@tijd.be

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud