Galapagos gaat alliantie aan met Merck

Onno Vande Stolpe, gedelegeerd bestuurder van Galapagos ©Thomas De Boever

Galapagos heeft een meerjarige alliantie gesloten met de Amerikaanse farmagroep Merck om nieuwe medicijnen te ontwikkelen voor diabetes en obesitas. Dat heeft het biotechbedrijf vrijdag bekendgemaakt.

(Dow Jones)- Galapagos is volgens de overeenkomst verantwoordelijk voor de ontdekking en preklinische ontwikkeling van kandidaat medicijnen gebaseerd op nieuwe Galapagos targets. Merck krijgt de exclusieve optie om de kandidaat medicijnen te licentiëren voor klinisch onderzoek en wereldwijde verkopen.

Bij het tekenen van de overeenkomst heeft Galapagos 1,5 miljoen euro cash ontvangen als upfront betaling van Merck. Daarnaast komt Galapagos in aanmerking voor succesbetalingen bij het behalen van mijlpalen in onderzoek, ontwikkeling en registratie. Het totaal van deze succesbetalingen kan oplopen tot boven 170 miljoen euro voor meerdere producten.

Verder krijgt het biotechnologiebedrijf betalingen bij het behalen van specifieke verkoopniveaus en royalty's op wereldwijde verkopen bij commercialisatie van de producten uit de alliantie.

'De alliantie met Merck op gebied van diabetes en obesitas laat de mogelijkheden van Galapagos zien om verder uit te breiden naar nieuwe ziektegebieden', zegt chief executive officer Onno van de Stolpe in een toelichting.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud