Galapagos handhaaft verwachtingen 2008

©Lieven Van Assche

Galapagos houdt vast aan de financiele vooruitzichten voor 2008. Volgens het biotechbedrijf liggen de operationele en financiële resultaten in het eerste kwartaal van 2008 in lijn met de eerder uitgesproken verwachtingen.

Foto: Gedelegeerd bestuurder Onno van de Stolpe. 

(betten/tijd) - Galapagos voorziet in 2008 totale inkomsten van tussen 75 miljoen en 80 miljoen euro, een groei van ongeveer 20 procent ten opzichte van 2007. Het management verwacht dat de herstructurering en consolidatie binnen BioFocus DPI dit jaar resultaat zal opleveren en ervoor zullen zorgen dat deze divisie weer winstgevend zal zijn in 2008.

De uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling (R&D) zullen naar verwachting toenemen tot 50 miljoen euro. De cash burn voor heel 2008 zal uitkomen op circa 25 miljoen euro hetgeen ertoe zal leiden dat de cash positie aan het eind van het jaar ongeveer 25 miljoen euro zal zijn, zo schrijft het bedrijf vrijdag in een persbericht.

Galapagos heeft sinds het begin van het jaar naar eigen zeggen 'uitstekende resultaten' geboekt, zowel gezien de sterke voortgang in haar producten portfolio als met het afsluiten van een aantal nieuwe overeenkomsten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud