Galapagos krijgt half miljoen subsidie van Europese Unie

Galapagos heeft een subsidie van 0,5 miljoen euro gekregen van de Europese Unie. Het biotechnologiebedrijf krijgt de subsidie voor deelname van zijn servicedivisie BioFocus DPI aan PROLIGEN, een onderzoeksconsortium gericht op het verbeteren van regeneratie van nierbeschadiging.

(betten) 'Dat Galapagos' target ontwikkelingsplatform zo'n belangrijke rol kan spelen in dit EU onderzoeksinitiatief naar nier-regeneratie is bijzonder en geeft aan hoe onze technologie verder ingezet kan worden op andere medische gebieden waar nieuwe medicijnen voor ontwikkeld dienen te worden', zo zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

Het PROLIGEN-consortium, een samenwerking van diverse Europese bedrijven en universiteiten, heeft als doelstelling het verbeteren van het herstelvermogen van beschadigde nieren door gebruik te maken van informatie uit genomics, proteomics en functional genomics. BioFocus DPI zal haar SilenceSelect en FLeXSelect adenovirale collecties en expertise in cellulaire testen inzetten om targets te identificeren die gebruikt gaan worden voor het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden van beschadigde nieren. De verkregen informatie over genfuncties zal door het PROLIGEN-consortium gebruikt worden om nieuwe biologicals en cell-based therapieën voor herstel van de nieren te ontwikkelen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud