Galapagos neemt Franse ProSkelia over

Galapagos neemt het Franse ProSkelia over van ProStrakan. Dat heeft het biotechnologiebedrijf vrijdag bekendgemaakt. De overnameprijs is 12,5 miljoen euro in nieuwe Galapagos-aandelen, plus mogelijke toekomstige uitkeringen tot maximaal 14,5 miljoen euro.

(betten) Galapagos heeft middels een private plaatsing van aandelen in totaal EUR 31 miljoen opgehaald. 'Dit kapitaal zal worden geinvesteerd in de klinische ontwikkeling van de gecombineerde portefeuille van kandidaat-geneesmiddelen', zo meldt het bedrijf in het persbericht.

ProSkelia ontwikkelt geneesmiddelen voor botziekten. Het bedrijf werd in 2002 verzelfstandigd vanuit de divisie Botziekten van Aventis, en werd in 2004 overgenomen door de Strakan Groep, wat resulteerde in het huidige ProStrakan.

Galapagos verkrijgt met de acquisitie van ProSkelia alle R&D-activiteiten van het bedrijf, inclusief drie preklinische producten in botziekten (osteoporose en botmetastase) en een preklinisch product in cachexia (spierafbraak en gewichtsverlies).

Galapagos verwacht directe kostenbesparingen bij haar drug discovery programma's, in de orde van EUR 2,5 miljoen per jaar. 'Met name omdat de noodzaak wegvalt tot het uitbesteden van geneesmiddelenontwikkeling bij derden, maar deels ook door te verwachten besparingen uit bedrijfssynergie' aldus het bedrijf.

De gecombineerde portefeuille aan R&D-programma's zal volgens Galapagos in sterke mate bijdragen aan haar doelstelling om meerdere kandidaat-geneesmiddelen voor bot- en gewrichtsziekten in de kliniek te hebben in 2008.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud