GlaxoSmithKline overtreft verwachtingen in eerste kwartaal

GlaxoSmithKline heeft over het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst gerealiseerd van GBP 1,51 miljard, iets boven het resultaat van GBP 1,50 miljard over dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft het Britse farmaconcern woensdag bekendgemaakt.

(tijd) Daarmee kwam de winst boven verwachting van analisten uit: zij gingen uit van GBP 1,44 miljard.

De operationele winst bedroeg in het afgelopen kwartaal GBP 2,17 miljard, terwijl analisten rekenden op GBP 2,11 miljard. De omzet was met GBP 5,59 miljard lager dan de GBP 5,72 miljard die analisten hadden berekend. In de vergelijkbare periode vorig jaar kwam de omzet uit op GBP 5,81 miljard.

'Deze goede start in 2007 is erg bemoedigend en een nieuw bewijs dat de brede portfolio, gesteund door effectieve kostencontrole, sterke winstontwikkeling zal blijven laten zien tegen constante wisselkoersen', aldus bestuursvoorzitter JP Garnier in een toelichting op de cijfers.

Het concern herhaalde de verwachting in 2007 een groei van de winst per aandeel van 8-10% te realiseren bij constante wisselkoersen. Bovendien denkt GlaxoSmithKline dit jaar vijf 'grote' nieuwe producten te kunnen lanceren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud