Advertentie

GlaxoSmithKline ziet kwartaalwinst dalen

GlaxoSmithKline heeft in het eerste kwartaal van 2009 de nettowinst zien dalen tot 1,13 miljard pond, van 1,31 miljard pond een jaar geleden. De daling is het gevolg van de impact van generieke concurrentie in de Verenigde Staten en eenmalige lasten.

(dow jones) - Het op een na grootste farmaceutische concern ter wereld verwacht dat de negatieve effecten van de concurrentie van goedkopere generieke medicijnen in de Verenigde Staten ook in het tweede kwartaal zullen aanhouden. In de tweede helft van 2009 zal de impact naar verwachting verminderen.

De kwartaalomzet van het Britse concern klom met 19 procent tot 6,8 miljard pond, geholpen door groei buiten de Verenigde Staten. Tegen constante wisselkoersen daalde de omzet met 5 procent.

Het grootste farmaceutische concern van Europa stelt voor het kwartaaldividend te verhogen met 8 procent tot 14 pence per aandeel. Het aandeel GlaxoSmithKline noteert woensdag rond 13.30 uur in Londen zo'n 1,4 procent lager na publicatie van de kwartaalcijfers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud