GSK schrapt 4.000 banen

©Nima Ferdowsi

GlaxoSmithKline (GSK), de grootste Britse geneesmiddelenproducent, schrapt wereldwijd vierduizend jobs. Dat schrijft de krant Sunday Times. Het is nog niet geweten of er ook ontslagen vallen in België. GSK stelt zevenduizend mensen tewerk in Genval, Rixensart, Waver en Gembloux.

(belga) - De meeste ontslagen zullen volgens Sunday Times in Europa en de Verenigde Staten vallen. GSK wil zich meer gaan toeleggen op de opkomende economieën.

'Wij zijn op de hoogte gesteld van de plannen, maar hebben nog geen duidelijkheid over de gevolgen voor ons land', zegt Julien Brabants van de Belgische afdeling.

Vorige week kondigde de Britse sectorgenoot Astra Zeneca al aan achtduizend banen te zullen schrappen. De bedrijven hebben het moeilijk omdat de patenten op enkele verkoopstoppers vervallen zijn of binnenkort vervallen. De generische geneesmiddelen nopen hen tot ingrijpende kostenbesparingen.


GSK heeft iets betere vooruitzichten omdat er enkele potentiële verkoopstoppers in de pijplijn zitten. Het bedrijf werkt onder meer aan een vaccin tegen meningitis en een middel tegen lupus.
GSK stelt 99.000 mensen tewerk, waarvan 7.000 in België.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud