IBA krijgt vergunning voor Compass

©BELGA

De Amerikaanse gezondheidsautoriteit FDA heeft een vergunning verleend voor Compass, een nieuwe oplossing voor dosimetrie die gezamenlijk werd ontwikkeld door IBA Dosimetry en RaySearch Laboratories. Compass is nu wereldwijd op de markt gebracht. Dat meldt IBA in een persbericht.

(tijd) - Compass laat medisch personeel toe precies de stralingsdosis te meten die een patient daadwerkelijk tijdens de behandeling kreeg. De meting gebeurt driedimensioneel en online. Dit maakt het mogelijk een maximale dosis toe te dienen aan het gezwel en het omliggend gezond weefsel te sparen.

 

'Compass zal de stralingstherapie nog veiliger maken omdat het een echte onafhankelijke online analyse geeft, zowel van de nauwkeurigheid van de geplande behandeling als van de dosis die de patiƫnt toegediend kreeg', aldus het persbericht.

 

IBA is naar eigen zeggen het eerste bedrijf ter wereld dat een dergelijke online dosimetrie-oplossing aanbiedt. Compass wordt op de markt gebracht door IBA Dosimetry, een volledige dochter van IBA.

 

Koen Lambrecht koen.lambrecht@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud