Advertentie
Advertentie

IBt diept in 2006 verlies uit tot 1,4 miljoen euro

IBt heeft in 2006 een omzet van 8,3 miljoen euro (+12%) en een bedrijfskasstroom (ebitda) van 131.000 euro (-87%) geboekt. Het nettoverlies bedroeg 1,4 miljoen euro tegen een verlies van 548.000 euro in 2005.

(tijd) Dat meldt de producent van implantaten ter behandeling van prostaatkanker in een persbericht. De cijfers liggen iets onder de verwachtingen van het beurshuis KBC Securities.

Analist Christophe Van Vaeck van KBC Securities mikte op een ebitda van 300.000 euro, een nettoverlies van 1,2 miljoen euro en een omzet van 8,5 miljoen euro.

De omzetgroei is volgens IBt te danken aan de verkoop van de traditionele implantaten op de Europese markt. De brutomarge steeg tot 74,3 procent, maar blijft licht onder de vooropgestelde 75 procent.

De achteruitgang van de bedrijfskasstroom en nettoresultaat wijt het bedrijf aan de bijkomende verkoop- en marketinguitgaven en meerkosten ten gevolge van de laattijdige commerciele lancering van OptiSeed op de Amerikaanse markt. 'De doelstelling van een evenwichtige ebitda is echter bereikt', stelt het persbericht.

IBt zegt zijn financiele structuur in 2006 te hebben versterkt door de uitoefening van de B- en C-warrants die hebben geleid tot kapitaalverhogingen ter waarde van 5 miljoen euro. Na de uitoefening van de warrants waren de liquide middelen goed voor 6,5 miljoen euro.

Voor 2007 geeft IBt geen concrete vooruitzichten omdat 'een veelbetekenend deel van de resultaten in 2007 afhankelijk is van het succes van de commerciele ontwikkeling van OptiSeed'. 'Toch laten de twee eerste maanden van 2007 een gevoelige stijging van de OptiSeed-verkoop in 2007 doorschemeren', stelt het persbericht.

OptiSeed, het nieuwe implantaat vervaardigd uit kunststof, is bijna klaar voor lancering in de Verenigde Staten maar daarvoor moet er eerst nog een definitieve goedkeuring komen van de FDA. Die maakte een aantal opmerkingen over de kwaliteitscontrole na een bezoek aan de productiesite in Seneffe. IBt heeft op alle punten geantwoord. 'Het proces loopt zoals gepland en zou in de loop van het tweede trimester op zijn einde moeten lopen', aldus het persbericht.

IBt verwacht dit jaar verder 'gunstige resultaten' van de verkoopsexpansie via het eigen distributienetwerk. In 2006 genereerde IBt bijna 70 procent van zijn verkopen via het eigen netwerk.

Sebastien Rousseau

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud