IBt gaat producten van derden verkopen

IBt, producent van implantaten ter behandeling van prostaatkanker, gaat apparatuur ontwikkeld door het Nederlandse Isodose Control via zijn eigen verkoopnetwerk aan de man brengen.

(tijd) Het is de eerste keer dat het Waalse farmaciebedrijf een dergelijk distrbutieakkoord tekent.

Isodose maakt uitrusting om radioactieve bronnen, die de kankercellen moeten bestrijden, in het lichaam van de patient te brengen. De implantaten van IBt worden handmatig bij de kankercellen geplaatst maar voor producten die met zeer energetische stoffen werken, moet dat uit veiligheidsoverwegingen machinaal gebeuren. 'IBt en Isodose vullen elkaar dus aan. De meeste gespecialiseerde centra gebruiken beide medische technieken', aldus Lamisse. Nu IBt in verschillende landen over een eigen verkoopnetwerk gebruikt, liggen schaalvoordelen binnen handbereik. 'Nu we direct contact hebben met radioIBt wil verder deze weg bewandelen en kijkt al naar andere producten die het kan verkopen.'

IBt gaat de producten in eerste instantie in Belgie, Frankrijk en Luxemburg verkopen. Serge Lamisse, afgevaardigd bestuurder van IBt, verwacht dat het akkoord volgend jaar 0,5 miljoen euro omzet, goed voor een derde van de totale markt in deze drie landen. Het omzetcijfer is significant. Ter vergelijking, Ibt realiseerde in de eerste helft van dit jaar een omzet van 3,8 miljoen euro.

De marges liggen wel een stuk lager dan die van de groep in zijn geheel. De precieze winstmarge op de verkopen wou Lamisse niet geven. 'De marge van een typische distributieakkoord is 15 a 30 procent', lichtte hij een tipje van de sluier.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud