IBt krijgt toegang tot Franse markt

IBt, producent van implantaten ter behandeling van prostaatkanker, kan zijn producten nu ook in Frankrijk aan de man brengen, doordat de Franse autoriteiten beslisten de behandeling met IBt-producten terug te betalen.

(tijd) Binnen 5 jaar moet IBt in Frankrijk al 5 miljoen euro omzet kunnen halen. Frankrijk is het laatste land binnen de vroegere EU-15 waar IBt-producten nog niet terugbetaald werden door de sociale zekerheid. 'Het is nochtans een van de grootste markten voor onze producten. Drie concurrerende producten werden al terugbetaald, wij komen dus als vierde op de markt', zegt gedelegeerd bestuurder Serge Lamisse.

Vorig jaar werden er in Frankrijk zo'n 1.000 prostaatkankerpatienten behandeld met implantaten, goed voor een markt van 5 miljoen euro. 'Dat is vergelijkbaar met de Belgische markt, terwijl er in Frankrijk toch 6 maal zoveel mensen wonen. We verwachten dan ook dat de markt de komende 5 jaren zal groeien tot 20 a 25 miljoen euro. Een marktaandeel van 20 a 30 procent, zoals in de rest van Europa, is zeker haalbaar', aldus Lamisse.

Dit jaar verwacht IBt nog niet veel van de Franse markt. 'Het vergt enige tijd om een nieuwe markt uit te bouwen. Momenteel hebben we er één verkoper. Dat volstaat want er zijn nog maar een dertigtal ziekenhuizen die brachytherapie aanbieden. Vanaf 2008 zal er pas een substantiële omzet zijn', zegt Lamisse.

Ter herinnering: de omzet van IBt steeg in 2006 met 12 procent tot 8,3 miljoen euro.

Jan De Schamphelaere

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud