Advertentie

IBt stapt in Russische joint venture

François Blondel van IBt ©Jerry De Brie

De fabrikant van implantaten IBt heeft de gesprekken over de oprichting van een Russische joint venture met succes afgerond. Er werd vandaag een akkoord getekend over de formatie van 'NanoBrachyTech', een Russisch bedrijf dat uit Moskou zal werken.

(tijd) - IBt kondigde in oktober vorig jaar al aan te onderhandelen met de Russische Vereniging voor Nanotechnologie (RNT) en Santis, een Russische onderneming die radioactieve microbronnen verdeelt in de Russische Federatie.

IBt investeert niet financieel maar brengt knowhow en zijn technologie in. In ruil krijgt het een aandeel van 15 procent in de joint venture.

Het nieuwe bedrijf wil zich volgens een persbericht concentreren op 'innovatieve technologieën voor de behandeling van kanker met brachytherapie in de Russische Federatie'. De eerste projecten die NanoBrachyTech op de vork neemt, zijn de ontwikkeling en/of aankoop van technologie ter ontwikkeling van radioactieve nanobronnen en een research&development-programma over de behandeling van leverkanker met brachytherapie.

'De daaropvolgende stap moet een 'investment agreement' worden', zegt François Blondel, CEO van IBt. 'Die overeenkomst moet het kaderwerk worden dat de toekomstige technologietransfers tussen IBt en NanoBrachTech regelt.' Volgens Blondel zal dit significante inkomsten opbrengen voor IBt, al te beginnen in 2009. Voor details hoe dit allemaal precies in zijn werk gaat, vindt hij het echter te vroeg. 'Ik hoop in de loop van de komende weken meer commentaar te kunnen geven.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud