Innogenetics boekt 15% meer omzet

Het Gentse biotechbedrijf Innogenetics kon over het eerste kwartaal 15,3 miljoen euro opbrengsten boeken, dat is 15 procent meer dan een jaar terug. Het operationeel verlies bedroeg 12,7 miljoen euro, zo blijkt uit een trading update nabeurs.

(tijd) - De grootte van het operationeel verlies is te wijten aan niet-recurrente kosten voor herstructurering en bijzondere waardeverminderingen. Innogenetics zette daarvoor 11,4 miljoen euro opzij. Innogenetics voert een drastische herstructurering uit van de therapeutica-divisie 'GENimmune'. Een sociaal akkoord werd getekend en eind mei verstrijkt de termijn om een oplossing te vinden voor de farma-afdeling van GENimmune.

Van de totale opbrengsten, het overgrote deel afkomstig van de tak Diagnostica, kwam er 13,3 miljoen euro uit productverkopen (tegen 12,3 miljoen vorig jaar). De brutowinst van de afdeling steeg naar 8,9 miljoen euro, een verbetering van 24 procent. De bedrijfswinst bedroeg 0,88 miljoen euro.

Het Hof van Beroep in Washington bevestigde recent de inbreuk door Abbott op een protocol van Innogenetics. Abbott zal het biotechbedrijf als gevolg 6,1 miljoen uitkeren.

Solvay maakte afgelopen maand bekend een vriendschappelijk bod te doen op Innogenetics. Het bod in contanten bedraagt 5,75 euro per aandeel Innogenetics en waardeert Innogenetics op 183,27 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud