Innogenetics wint in beroep van Abbott

©BELGA

Innogenetics heeft in de Verenigde Staten een belangrijke veldslag gewonnen in de rechtszaak over schending van patenten door Abbott Laboratories. Het Hof van Beroep voor het Federal Circuit heeft donderdagavond een eerder arrest van de districtsrechtbank, dat stelt dat Abbott de gepatenteerde Hepatitis C Virus-genotyperingstechnology van Innogenetics heeft geschonden, bevestigd.

(tijd) - Het Hof van Beroep handhaafde ook de beslissing van de jury om Abbott ongeveer 10 miljoen dollar aan schadevergoeding te doen betalen aan Innogenetics. Dat meldt Innogenetics in een persbericht.

Het bericht van Innogenetics maakt korte metten met een bericht van Bloomberg van donderdag. Het persagentschap meende te weten dat het Hof van Beroep de uitspraak van de districtsrechtbank in Wisconsin had vernietigd.

Volgens Innogenetics heeft het Hof van Beroep een hele reeks opmerkingen en bezwaren van Abbott verworpen. Die waren bedoeld om het unanieme verdict van de jury in het voordeel van Innogenetics van tafel te vegen. Het gevolg is dat Abbott nu naar schatting 10 miljoen dollar aan schadevergoeding moet betalen aan Innogenetics, tegen actuele wisselkoersen.

Innogenetics spande in september 2007 een rechtszaak aan omdat Abbott weigerde een vergoeding te betalen voor het gebruik van Innogenetics' patenten voor het opsporen van hepatitis C. Het Belgische bedrijf kreeg enkele maanden later gelijk van de rechter, maar Abbott ging in beroep tegen die uitspraak.

Koen Lambrecht koen.lambrecht@tijd.be

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud