J&J op dit moment niet geïnteresseerd in koop Galapagos

Johnson & Johnson is op dit moment niet geinteresseerd in de koop van Galapagos. Dat zegt bestuursvoorzitter Onno van de Stolpe van Galapagos woensdag tijdens een persconferentie. Galapagos sloot vanmorgen een alliantie met Janssen Pharmaceutica, een onderdeel van Johnson & Johnson.

(betten) - Wel kan hij zich voorstellen dat de onderneming op enig moment interesse krijgt in Galapagos. 'Een verkoop aan J&J is een mogelijkheid wanneer de kosten van de overeenkomst niet meer in verhouding staan', zo stelt hij. De onderneming is geinteresseerd wanneer 'de juiste prijs' wordt geboden. Van de Stolpe wil verder geen commentaar geven op de waarde van het bedrijf.

Desondanks benadrukt de bestuurder dat hij de onderneming liever zelfstandig verder ziet gaan. 'Maar ik heb natuurlijk de verantwoordelijkheid om naar bepaalde zaken te kijken'.

Tijdens de vorming van de alliantie wilde Johnson & Johnson zijn belang in Galapagos verhogen. 'Wij waren daarin niet geinteresseerd in verband met de koers', aldus Van de Stolpe. J&J heeft middels Tibotec een belang van circa 5% in Galapagos.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud